Joulupöydän suosikki: vegaaninen pehmeä piparkakku appelsiinikuorrutuksella

Nappaa tästä joulupöytään vastustamaton piparkakku joka on gluteeniton, maidoton ja valmistettu ilman valkoista raffinoitua sokeria. Tunnelmallisia ja herkullisia hetkiä!
Valmistus noin 60 minuuttia, noin 6 hengelle.

 

Piparkakku:

2dl gluteenitonta  jauhoa

2,5dl mantelijauhoja

2dl kookossokeria

2tlk kanelia

2tlk kardemummaa

1tlk jauhettua mausteneilikkaa

2tlk leivinjauhetta

100g sulatettua maidotonta margariinia

1dl kookoskermaa

2dl kookosmaitoa

 

  1. Aseta uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Voitele tai suihkuta vuoka öljyllä,  esim. kookosöljyllä.
  3. Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon.
  4. Lisää margariini, kookoskerma ja kookosmaito hyvin kevyesti sekoittaen.
  5. Täytä vuoka ja paista uunissa noin 35-45 minuuttia (riippuen vuoan koosta). Voit tikulla tarkistaa milloin kakku on valmis.
  6. Jätä kakku jäähtymään ja valmista kuorrutus.

 

Kuorrute:

60g maidotonta margariinia

200g vegaanista creamcheese esim. Oatly

5-6dl sukrin melis tai tomusokeria

1 appelsiini

 

  1. Vatkaa vegaaninen creamcheese ja maidoton margariini.
  2. Lisää tomusokeri kunnes saat tahtomasi koostumuksen
  3. Raasta appelsiinin kuorta ja hieman mehua oman maun mukaan.
  4. Viilennä  kuorrute jääkaapissa kunnes kakkukin on kunnolla jäähtynyt.
  5. Levitä tai pursota  kuorrute kakun päälle, raasta vielä appelsiinin kuorta, koristele ja nauti!

 

\"\"

Teksti ja kuvat: Anna Meriläinen, myyntijohtaja, Fressi

 

Scroll to Top