Nappaa tästä joulupöytään vastustamaton piparkakku joka on gluteeniton, maidoton ja valmistettu ilman valkoista raffinoitua sokeria. Tunnelmallisia ja herkullisia hetkiä!
Valmistus noin 60 minuuttia, noin 6 hengelle.
Piparkakku:
2dl gluteenitonta jauhoa
2,5dl mantelijauhoja
2dl kookossokeria
2tlk kanelia
2tlk kardemummaa
1tlk jauhettua mausteneilikkaa
2tlk leivinjauhetta
100g sulatettua maidotonta margariinia
1dl kookoskermaa
2dl kookosmaitoa
- Aseta uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele tai suihkuta vuoka öljyllä, esim. kookosöljyllä.
- Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon.
- Lisää margariini, kookoskerma ja kookosmaito hyvin kevyesti sekoittaen.
- Täytä vuoka ja paista uunissa noin 35-45 minuuttia (riippuen vuoan koosta). Voit tikulla tarkistaa milloin kakku on valmis.
- Jätä kakku jäähtymään ja valmista kuorrutus.
Kuorrute:
60g maidotonta margariinia
200g vegaanista creamcheese esim. Oatly
5-6dl sukrin melis tai tomusokeria
1 appelsiini
- Vatkaa vegaaninen creamcheese ja maidoton margariini.
- Lisää tomusokeri kunnes saat tahtomasi koostumuksen
- Raasta appelsiinin kuorta ja hieman mehua oman maun mukaan.
- Viilennä kuorrute jääkaapissa kunnes kakkukin on kunnolla jäähtynyt.
- Levitä tai pursota kuorrute kakun päälle, raasta vielä appelsiinin kuorta, koristele ja nauti!
Teksti ja kuvat: Anna Meriläinen, myyntijohtaja, Fressi