Tulinen tonnikalaleipä on täydellinen lounas

Tulinen tonnikalaleipä valmistuu hetkessä ja maistuu herkulliselle. Tonnikalaleivät ovatkin loistava lounasvalinta sellaisina päivinä, kun kokkailuun ei ole aikaa tai intoa.

Kesäkuumalla lounasaikaan ei välttämättä houkuttele syödä mitään kovin raskasta. Lämmin ruoka ei helteellä aina maistu, eikä hellan tai uunin äärellä tee mieli viettää aikaa.

Onneksi ravitsevan ja herkullisen lounaan voi tehdä myös ilman paistamista tai uunissa kypsentämistä! Kokeile näitä herkullisia tonnikalaleipiä, joissa on mukavasti potkua. Halutessasi voit tehdä leivistä myös miedomman version jättämällä jalapenot pois.

Ja toki nämä tuliset tonnikalaleivät maistuvat herkullisilta myös muina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina. Nauti tulinen tonnikalaleipä esimerkiksi ruokaisana iltapalana!

 

Tulinen tonnikalaleipä (kaksi annosta)

Ainekset

Tonnikalatahna

  • purkki tonnikalaa öljyssä
  • loraus majoneesia
  • pieni kevätsipulin varsi
  • tuoretta tilliä
  • lusikallinen jalapenojen lientä
  • mustapippuria
  • suolaa

Muut ainekset

  • neljä viipaletta ruisleipää
  • vihreää pestoa
  • tomaatti
  • avokado
  • jalapenoja

 

Resepti

  1. Kaada tonnikala öljyineen kulhoon. Lisää joukkoon majoneesia sen verran, että saat seokseen levitettävän koostumuksen.
  2. Silppua kevätsipuli ja tilli. Lisää ne kulhoon.
  3. Kaada tonnikalaseokseen noin lusikallinen jalapenojen lientä ja mausta tonnikalaseos mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  4. Paahda ruisleipä rapeaksi. Leivän paahtuessa viipaloi avokado ja tomaatti ohuiksi siivuiksi.
  5. Voitele paahdettujen ruisleipien molemmat puolet pestolla. Lisää kansipalojen päälle tomaatti- ja avokadoviipaleet.
  6. Laita paksu kerros tonnikalatahnaa alapuoliskojen päälle. Lisää päälle muutama siivu jalapenoja tuomaan lisäpotkua.
  7. Laita leipien kannet tonnikalakerrosten päälle. Kääri leivät paperiin ja nauti!

Jos tonnikalaleipiin haluaa vieläkin lisää tulisuutta, voi leivän väliin lisätä myös hieman srirachaa, tabascoa tai muuta chilikastiketta.


Luitko jo nämä FressiOlo-blogista?
Neljä raikasta ja ravitsevaa salaattireseptiä
Näin nestehukka vaikuttaa treenaamiseen
Terveyshyötyjä kesän hedelmähyllyltä

Scroll to Top