Resepti: Sitruunajuustokakku

Ihanan kirpeä juustokakku on samaan aikaan pehmeä ja kuohkea kuin mousse. Valmista tämä sitruunajuustokakku vaikka pääsiäis- tai vappupöytään!

OHJE:

  • 80 g voita
  • 200 g digestivekeksejä
  • 4 liivatelehteä
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 sitruunaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa massaksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Voit myös painella keksiseoksen vuoan reunoille asti, joilloin saat kakkuun ihanat keksireunat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää seokseen sokeri tai muu valitsemasi makeutusaine. Sekoita pienissä erissä joukkoon sitruunan tuorepuristettu mehu. Säästä noin teelusikallinen sitruunamehua. Jos et välitä erityisen kirpeästä ja haluat kakkuun vain hennon sitruunaisen vivahteen, lisää silloin vain yhden sitruunan mehu.

Lisää pienen kattilan pohjalle loppu sitruunamehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja pudota kuuman sitruunamehun joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma seokseen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle.

Tasoita kakun pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin tai yön yli. Koristele valmis sitruunajuustokakku halutessasi sitruunan viipaleilla ja esimerkiksi mintun lehdillä. Nauti!

Vinkki: Voit taputella keksimurun myös muutaman kauniin lasin pohjalle ja jakaa kakkumassan laseihin saadaksesi tarjoilusta vielä juhlavamman.

 

Kurkkaa seuraavaksi herkullinen resepti appelsiinilettuihin täältä.

Scroll to Top