Resepti: Pehmeä punajuuririsotto

Herkullinen punajuuririsotto on helppo valmistaa vaikka arki-iltana, mutta nostaa fiiliksen arjen yläpuolelle.

OHJE (kahdelle):

  • 2 pientä tai 1 iso punajuuri
  • ruokalusikallinen voita
  • 2-3 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • loraus valkoviiniä
  • 6-8 dl kasvislientä
  • reilusti raastettua parmesaania


Kuori ja pilko punajuuri ja keitä pehmeäksi. Soseuta kypsät punajuurilohkot ja loraus keitinvettä blenderissä tai sauvasekoittimella.

Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää korkeareunaiselle pannulle tai kattilaan voita ja kuullota salottisipuleita. Lisää pian joukkoon valkosipulit. Kuullota hetki, mutta vältä ruskistamasta. Valmistele samalla kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää riisit sipuleiden joukkoon ja kuullota hetki. Lorauta pannulle valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita mukaan punajuurisose. Kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 20 minuuttia.

Sekoita mukaan raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nostele risotto lautasille ja koristele vielä parmesanraasteella. Risotto kannattaa nauttia heti. Bon appétit!

 

Innostuitko risotoista? Kokeile seuraavaksi herkullinen sitruunarisotto täältä.

Scroll to Top