Resepti: aurinkoinen appelsiini-mangojuustokakku

Herkullinen ja raikas juustokakku valmistuu helposti edellisenä päivänä ja on jääkaapista nostettaessa valmis esimerkiksi pääsiäis- tai vappupöytään.

Voit tehdä kakun joko irtopohjavuokaan tai jakaa täytteen valitsemiisi laseihin.

Pohja:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 80 g voita

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 appelsiini
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Kiille:

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl mangososetta (voit laittaa myös hieman enemmän, jos haluat paksumman kiilteen tai käytät isoa irtopohjavuokaa)

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksiseoksen kanssa massaksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle tai laseihin ja aseta hetkeksi jääkaappiin.

Lisää liivatelehdet astiaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät. Kaavi tuorejuusto astiaan ja notkista se. Huuhtele appelsiini huolellisesti ja raasta kuori tuorejuuston joukkoon. Halkaise vielä appelsiini ja purista puolikkaan mehut talteen. Sekoita tuorejuustoseokseen mukaan sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi erillisessä astiassa.

Kun liivatelehdet ovat pehmeitä, kiehauta noin puolet appelsiinimehusta pienessä kattilassa. Nosta liivatelehdet yksi kerrallaan astiasta, purista ylimääräinen vesi pois ja tipauta lehdet appelsiinimehun joukkoon kattilaan. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulautuvat täysin nesteeksi. Sekoita liivatelehtineste tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana. Kun massa on hyvin sekoitettu, kääntele joukkooon vaahdotettu kerma. Kaada valmis seos keksipohjan päälle.

Aseta kakku pariksi tunniksi jääkaappiin. Kun täyte on jähmettynyt, valmista kiille lisäämällä liivatelehdet kylmään veteen ja mangosose erilliseen astiaan. Kun liivatelehdet ovat pehmeitä, kiehauta loput appelsiinimehusta ja toimi liivatelehtien kanssa samalla tavalla kuin aiemmin. Sekoita liivatelehtineste mangososeeseen ohuena nauhana ja lusikoi seos juustokakun päälle.

Valmis kakku hyytyy jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli. Kun kakku on valmis tarjoiltavaksi, voit koristella sen esimerkiksi appelsiinilohkoilla. Nauti!


Kurkkaa seuraavaksi resepti halloumi-broccolinisalaattiin täältä.

Scroll to Top