Uuden vuoden pöytään jotain herkullista ja raikasta? Sitruunarisotto on helppo ja nopea valmistaa, mutta nostaa fiiliksen taatusti arjen yläpuolelle!
OHJE (kahdelle):
- ruokalusikallinen voita
- 2-3 salottisipulia (koosta riippuen)
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 2 dl risottoriisiä
- loraus valkoviiniä
- 6 dl kasvislientä
- 1 luomusitruuna
- reilusti raastettua parmesaania
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää korkeareunaiselle pannulle tai kattilaan voita ja kuullota salottisipuleita. Lisää pian joukkoon valkosipulit. Kuullota hetki, mutta vältä ruskistamasta. Valmistele samalla kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja kasvisliemikuutio.
Lisää riisit sipuleiden joukkoon ja kuullota hetki. Lorauta pannulle valkoviiniä ja anna sen kiehahtaa samalla sekoittaen. Kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 15-20 minuuttia.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta risottoon sitruunan kuori, halkaise sitruuna ja purista risottoon puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita mukaan raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Risotto kannattaa nauttia heti. Bon appétit!
Innostuitko risotoista? Kurkkaa seuraavaksi resepti tomaattiseen rapurisottoon täältä.