Parhaat proteiinipannarit valmistuvat muutamasta raaka-aineesta ja maistuvat koko perheelle.
Nämä proteiinipannarit valmistuvat hetkessä. Ja mikä parasta, aineksetkin saattavat löytyä jo kaapeistasi!
Pannukakkutaikinan valmistaminen on helppoa. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna blenderin sekoittaa ne tasaiseksi massaksi.
Vinkit onnistuneiden pannareiden paistamiseen
Paistamisvaiheeseen vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, jotta lopputuloksena on sisältäkin kypsät ja symmetrisen pyöreät pannarit. Jos pannu on liian kuuma, pannukakku palaa pinnalta mutta jää raa'aksi sisältä.
Malta siis paistaa pannareita tarpeeksi matalalla lämmöllä! Sopiva lämpötila on liedestä riippuen noin puolivälissä asetuksia tai hieman sen yli, mutta täysille hellaa ei kannata kääntää.
Toinen kohta, jossa pannarin kanssa helposti mokaa, on pannukakkua kääntäessä. Älä yritä kääntää pannukakkua liian aikaisin tai se repeää takuuvarmasti.
Pannari on yleensä valmis käännettäväksi siinä vaiheessa, kun yläpinta kuplii hieman. Kun hella on riittävän pienellä, alapinta ehtii saada sopivasti väriä ja sisus kypsyä ennen kääntämistä.
Proteiinipannarit
Tämä resepti on mitoitettu yhdelle nälkäiselle syöjälle tai kahdelle vaikkapa jälkiruoaksi. Jos paistat proteiinipannarit kahdelle nälkäiselle, tuplaa ainekset!
Ainekset
- kaksi kananmunaa
- banaani
- 0,5 desilitraa kaurahiutaleita
- 0,5 desilitraa nestettä, esim. maitoa, kasvimaitoa tai proteiinijuomaa
- kanelia
- kardemummaa
- ripaus suolaa
- rasvaa paistamiseen
- marjoja tai hedelmiä tarjoiluun
Ohjeet
- Riko kananmunat tehosekoittimeen ja lisää banaani joukkoon. Mittaa sekaan kaurahiutaleet ja neste. Mausta taikina ripauksella kanelia, kardemummaa ja suolaa, niin saat pannareihin korvapuusteja muistuttavan maun. Sekoita ainekset kuohkeaksi taikinaksi tehosekoittimessa.
- Paista pannukakut keskilämmöllä kypsiksi. Pidä lämpötila sopivan alhaisena, jotta pannukakut eivät pala pinnalta ja jää sisältä raaoiksi. Voit paistaa taikinasta useampia pieniä pannareita tai suurempia lettuja.
- Tarjoile pannarit marjojen tai hedelmien kanssa. Pannarien päälle sopivat loistavasti myös pähkinävoi, vaahterasiirappi, proteiinivanukkaat tai maustetut raejuustot!
Luitko jo nämä FressiOlo-blogista?
Tulinen tonnikalaleipä on täydellinen lounas
Näin nestehukka vaikuttaa treenaamiseen
Kokeile näitä aurinkoisia aamupalareseptejä