Neurosonic auttaa parantamaan unta, vireystasoa ja mielialaa

Fresseille hankitut Neurosonic-divaanit hyödyntävät matalataajuista värähtelyä, joka saa kehon ja mielen voimaan paremmin.

Oletko huomannut koti-Fressilläsi divaanin, johon pääsyä ihmiset jopa jonottavat? Kyse on tietenkin Neurosonicista!

Mutta mitä Neurosonic oikeastaan tekee?

Neurosonicin teho perustuu matalataajuiseen värähtelyyn, Neurosonicin kehittänyt ja perustanut psykoterapeutti Marco Kärkkäinen kertoo. Värähtely aiheuttaa yhdistelmän hermostollisia ja aineenvaihdunnallisia vaikutuksia. Sen seurauksena palautuminen paranee solutasolla asti mitattuna.

– Neurosonicin värähtely vaikuttaa suoraan keskushermostoon. Kun tahdosta riippumaton, rauhoittava parasympaattinen hermosto alkaa toimia, ihminen palautuu rasituksesta ja akut latautuvat, Kärkkäinen sanoo.

 

Parantaa unta, palautumista ja aineenvaihduntaa

Värähtelyn on havaittu auttavan esimerkiksi unenlaadun parantamisessa. Neurosonic auttaa rauhoittamaan mieltä ja vähentämään stressihormoneja, minkä seurauksena yölliset heräämiset vähenevät ja nukahtaminen helpottuu. Uni muuttuu laadukkaammaksi ja syvän sekä REM-unen jaksot lisääntyvät.

Neurosonicin käyttämä taajuusalue on niin matala, että värähtely menee läpi koko kehosta. Kun kudokset ja kehossa olevat nesteet värähtelevät, aineenvaihdunta tehostuu. Sen seurauksena voi huomata turvotuksen vähenevän ja kuona-aineiden lähtevän liikkeelle.

Neurosonic auttaa myös palautumaan treeneistä nopeammin, sillä se edistää sekä fyysistä että psyykkistä palautumista. Siksi useat huippu-urheilijat esimerkiksi SM-liigassa, NHL:ssä ja UFC:ssä käyttävät Neurosonicia säännöllisesti. On tutkittu, että värähtely auttaa lyhentämään myös treenin jälkeisten lihaskipujen voimakkuutta ja kestoa.

Värähtelystä on toki hyötyä, vaikka ei olisi urheilija. Fyysisen palautumisen edistäminen voi olla hyödyllistä vaikkapa leikkauksesta kuntoutuvalle, murtuman jälkeen tai toimistotyöläiselle, jonka niska-hartiaseudun kireydet kaipaavat helpotusta.

Paremman fysiologisen palautumisen voi mitata ja huomata itse, jos käyttää vaikkapa älykelloa tai -sormusta, joka mittaa palautumista esimerkiksi leposykkeiden tai sykevälivaihtelun (HRV) kautta. Niissä voi huomata selkeän muutoksen parempaan jo yhden hoitokerran jälkeen.

– Parhaat tulokset saadaan kuitenkin säännöllisellä käytöllä, Kärkkäinen muistuttaa.

Fyysisen palautumisen lisäksi Neurosonic parantaa psyykkistä ja henkistä palautumista. Divaanilla makoillessa voi huomata, miten värähtely vie mielen meditatiiviseen tilaan. Se voi nostaa vireystasoa ja parantaa mielialaa. Koska kehon stimuloiminen tuntuu rauhoittavalta, se vaikuttaa myös siihen, miten aivot käskyttävät kehoa: hengitysrytmi muuttuu usein rauhallisemmaksi ja hengitykset syvenevät. Se edesauttaa aivoja antamaan positiivisempia käskyjä keholle.

Neurosonicista voi saada avun myös esimerkiksi kroonisiin kipuihin, jännityspäänsärkyyn, migreeniin, menopaussin oireisiin ja suolisto-ongelmiin.

– Paras sana kuvaamaan vaikutusta onkin ehkä vapautuminen. Joku vapautuu psyykkisestä paineesta, toinen kivusta.

 

Kahdeksan eri ohjelmaa ja säädettävät tehot

Neurosonicissa on yhdeksän eri ohjelmaa: neljä erimittaista rentouttavaa ohjelmaa, kaksi erimittaista aktivoivaa ohjelmaa ja kaksi erimittaista palauttavaa ohjelmaa sekä kymmenen minuutin tehonokoset.

Aktivoivan ohjelman voi tehdä esimerkiksi ennen treeniä, jotta keho on valmiimpi treeniin.

Palautuminen tai rentoutuminen sopivat treenin jälkeen tehtäviksi. Rentoutuminen palauttaa lihaksia, mutta palautuminen vaikuttaa myös neste- ja verenkiertoon, jolloin lihaspalautuminen tehostuu. Molemmista on siis apua treenistä palautumiseen.

Ohjelmat toimivat toki myös sellaisenaan ilman, että niitä yhdistää treeniin. Fressilläkin on paljon kävijöitä, jotka piipahtavat vain makoilemassa divaanilla ennen nukkumaanmenoa tai työpäivän nollatakseen.

 

Säädä Neurosonicin tehot sinulle sopiviksi

Laitteeseen tutustuminen kannattaa aloittaa mieluummin lyhyemmillä ohjelmilla, jotta välttyy negatiivisilta vaikutuksilta. Samoin säädöt kannattaa pitää maltillisina alkuun.

– Kun aloittaa Neurosonicin käytön, vähemmän on enemmän, Kärkkäinen tiivistää.

Mahdollisia negatiivisia vaikutuksia voivat olla päänsärky, levoton olo ja unenlaadun heikkeneminen. Oireet helpottavat päivässä tai parissa, eivätkä ole vaarallisia. Ne kertovat vain siitä, että tehot olivat hieman liikaa omalle keholle.

Toinen seikka, joka vaikuttaa siihen, kuinka tappiin säädöt kannattaa laittaa, on oma stressitila.

Täydet tehot stimuloivat lihaksia kaikkein tehokkaimmin. Hermostolle täydet tehot eivät kuitenkaan toimi rauhoittavasti, vaan päinvastoin aktivoivasti.

Jos treenin päälle tekee vielä 100 prosentin tehoilla Neurosonic-ohjelman, niin hermostollisesti se vastaa toista treeniä. Keho kokee sen stressiksi, jolloin jo entuudestaan stressaantunut olo ei ainakaan helpota.

– Jos treenaa paljon, on menossa ylivireystilaan tai kärsii univaikeuksista, en käyttäisi yli 50 prosentin tehoja. Jos taas on balanssissa ja nukkuu hyvin, voi huoletta käyttää myös täysiä tehoja.

 

Kenelle Neurosonic ei sovi?

Värähtelyä on tutkittu vuosikymmenien ajan, joten Neurosonicin hyödyntämä tekniikka on turvallinen, Kärkkäinen kertoo.

Neurosonicia ei kuitenkaan suositella, jos on raskaana. Muita tilanteita, joissa värähtelylle ei suositella altistumaan ovat:

  • kuume
  • akuutti välilevyn pullistuma
  • akuutti veritulppa
  • vakavat tulehdustilat, kuten keuhkokuume
  • tulehtunut tai märkivä haava
  • isompi leikkaus, josta on kulunut vasta lyhyt aika
  • silmäleikkauksen jälkeen ennen jälkitarkastusta
  • syöpä

Edellä mainitut tilanteet ovat sellaisia, joissa treenaamista ei muutenkaan suositella, jotta liikunnan aiheuttama aineenvaihdunnan kiihtyminen ei pahenna tilannetta. Kärkkäinen toteaakin, että jos saa liikkua normaalisti, voi käyttää turvallisesti Neurosonicia.

Lue lisää Neurosonicista!

Scroll to Top