Kolottaako? Ketäpä ei välillä kolottaisi. Voivottelun sijaan on tärkeää tunnustaa tosiasiat: meistä jokainen vanhenee joka päivä, ja iän myötä kangistuva muuttuva keho kaipaa huoltoa. Bongaa oma jumitasosi ja lue vinkit.
Kolotuksen kevytsarjalainen
Staattinen istumatyö, pitkä automatka tai vähän liian rankka voimatreeni voi tuoda ikävän selkäsäryn ja jumittaa niskan. Vaivan kanssa ei tarvitse elää, yleensä jo pieni muutos toimintatavoissa auttaa. Ota lämmittely osaksi treenirutiinia, älä vietä työpäivää samassa asennossa koneen ääressä ja poimi harrastuskalenteriisi lajeja, jotka tarjoavat monipuolista liikettä keholle. Muistathan myös välillä skipata rankan hikitreenin ja suunnata joogamatolle, metsäkävelylle tai vaikka jätskille.
Kun kolotus meinaa ottaa vallan
Kun niska-hartiaseutu on jatkuvasti kireä tai sohvalta nousu tuntuu hankalalta, kuntosalikortti on hyvä sijoitus. Oikeaoppisen salitreenin ohella kannattaa vilkaista ryhmäliikuntakalenteria. Tarjontaa on vaikka kuinka: kehonhuoltoa, venyttelyä ja erilaisia joogatunteja. Henkilökohtaisempaa valmennusta kaipaava oppii oikeat tekniikat esimerkiksi Fressi Fysio Workshopeissa Ryhti & Liikkuvuus, Seniorit ja Kuntosalistartti.
Kovat keinot käyttöön
Aina ahkerakaan kehonhuolto ei pelasta. Aiempi (liikunta)vaiva voi pahimmillaan moninkertaistua hoitamattomana. Fysioterapia on oiva apu silloin, kun kropan kolotus on päivittäinen vieras ja vaikeuttaa arkea. Kipua ei tarvitse kuitenkaan odottaa, vaan fysioterapeutille voi mennä myös ennaltaehkäisevästi, aivan kuten mihin tahansa terveystarkastukseen.
XOXO, Fressi-blogitiimistä Laura Rauhala, joka pyöräilee työpaikalleen viestintätoimistoon joka päivä vuoden ympäri. Instassa @laurauhala