Kaipaatko resepti-ideoita juhannukseksi tai muuten vain kesäiseen ruokapöytään? Ota kokeiluun herkullinen juhannuksen juustokakku ja kolme muuta kesäreseptiä.
Juhannuksen juustokakku
Ihana kakku koostuu rapeasta pohjasta, suussa sulavasta täytteestä ja tuoreista, makeista mansikoista.
- 300 g digestivekeksejä
- 100 g voita
- 5 liivatelehteä
- 1 rasia tuorejuustoa
- 1 rasia mascarponejuustoa
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- rasia tuoreita mansikoita
Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksiseoksen kanssa massaksi. Käyttäessäsi isoa irtopohjavuokaa tai halutessasi paksun pohjan, voit käyttää koko paketin keksejä ja enemmän voita.
Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta seosta myös reunoille. Aseta vuoka jääkaappiin.
Lisää liivatelehdet astiaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät. Notkista tuorejuusto sekä mascarponejuusto massaksi. Sekoita mukaan vaniljauute ja sokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi erillisessä astiassa.
Kun liivatelehdet ovat pehmeitä, kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa. Nosta liivatelehdet yksi kerrallaan astiasta, purista ylimääräinen vesi pois ja tipauta lehdet sitruunamehun joukkoon kattilaan. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet sulautuvat täysin nesteeksi. Sekoita liivatelehtineste tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana. Kun massa on hyvin sekoitettu, kääntele joukkooon vaahdotettu kerma. Kaada valmis seos vuokaan keksipohjan päälle.
Kakku hyytyy jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli. Kun kakku on valmis tarjoiltavaksi, halkaise mansikat kahtia ja koristele kakku asettelemalla runsaasti tuoreita mansikoita kakun päälle. Nauti!
Vinkki: Ota tuorejuusto ja mascarpone ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ovat helpommin notkistettavissa.
Ananas-vaniljasmoothie
Ananas on herkullista nautittavaa sellaisenaan ja sopii myös erinomaisesti smoothieihin. Vanilja tuo raikkaaseen smoothieen ripauksen lempeää makeutta.
- 1 dl ananasta
- 1 banaani
- 1 dl mangoa
- 1 dl vaniljajogurttia
- 1 tl vaniljauutetta
Pilko hedelmät ja lisää vaniljajogurtin kanssa blenderiin. Soseuta pehmeäksi, lisää vaniljauute ja surauttele vielä kerran. Kaada valmis smoothie lasiin ja nauti!
Vinkki: Kokeile käyttää purkkiananaksen sijaan tuoretta ananasta. Saat smoothiesta erityisen makean ja raikkaan.
Halloumi-mansikkasalaatti
Herkullisessa salaatissa yhdistyy ihanasti halloumin suolaisuus ja mansikan makeus. Kokeile lounaaksi tai nappaa mukaan piknik-koriin!
- rasia mansikoita
- vesimeloni (tai puolikas koosta riippuen)
- pieni punasipuli
- 1 paketti halloumijuustoa
- loraus öljyä
- valitsemaasi salaattia
- mintunlehtiä
- (halutessasi pieni chili)
Pilko mansikat ja vesimeloni haluamasi kokoisiksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja halutessasi viipaloi pieni chilipalko lisäämään potkua. Leikkaa halloumi siivuiksi.
Lorauta pannulle reippaasti öljyä ja paista halloumit rapeiksi molemmin puolin. Vaihtoehtoisesti voit grillata halloumit.
Revi salaatti ja mintunlehdet astiaan. Lisää kaikki ainekset salaatin joukkoon ja lorauta sekaan oliiviöljyä. Voit käyttää kastikkeena myös esimerkiksi balsamicoa. Nauti!
Kesäinen jääteemocktail
Aurinkoiseen päivään jotain makeaa ja raikasta? Kokeile ihanaa jääteemocktailia!
- 1 lime
- 1 persikka
- jääpaloja
- mintunlehtiä
- persikkajääteetä
- sitruunalimonadia
Pilko lime ja persikka ohuiksi siivuiksi. Lisää lasiin reilusti jääpaloja ja hedelmät. Revi mukaan myös muutama mintunlehti. Kaada lasi noin puolilleen persikkajääteetä ja viimeistele sitruunalimonadilla. Nauti!
Kurkkaa seuraavaksi sitruunajuustokakun resepti täältä ja appelsiinilettujen resepti täältä.