Tomaattinen rapurisotto sopii helppoutensa vuoksi arkiruoaksi, mutta toimii myös esimerkiksi alkupalana illalliskutsuilla.
Tomaattinen rapurisotto (kahdelle):
- noin 200 g isoja katkarapuja
- 1-2 salottisipulia (koosta riippuen)
- 2 valkosipulinkynttä
- nokare voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl risottoriisiä
- 6 dl kalalientä
- runsaasti parmesania
Käyttäessäsi pakasterapuja, ota ne ajoissa sulamaan. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa ja lisää hetken päästä valkosipulit. Paista ravut molemmilta puolilta sipulien kanssa ja nosta sitten ravut hetkeksi sivuun. Lisää pannulle tomaattipyree ja pyörittele massaksi sipulien kanssa.
Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota sipulitomaattiseoksessa. Kaada osa kalaliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kalaliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 15-20 minuuttia.
Sekoita risottoon aiemmin paistetut ravut ja raasta mukaan reippaasti parmesania. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Bon appétit!
Kokeile seuraavaksi resepti herkullisiin appelsiinilettuihi täältä ja 3 ihanaa iltapalareseptiä täältä.