Keväällä auringonvalon ja energian lisääntyessä on ihana testata uusia reseptejä! Arjessa on kuitenkin usein tärkeää, että herkut valmistuvat nopeasti ja helposti. Ota tästä talteen kolme Fressi Trainereiden rakastamaa, yksinkertaista reseptiä!
1. Ruokaisa jauhelihapannari
Pannaritaikina:
· 6 kananmunaa
· 3dl juustoraastetta
· 1dl kaurakermaa
· Ripaus mustapippuria ja suolaa
Jauhelihatäyte:
· 400g jauhelihaa
· 1tl sipulijauhetta
· 1tl valkosipulijauhetta
· 1tl suolaa
· 1tl cajunmaustetta
· Ripaus mustapippuria
· 10 kirsikkatomaattia
- Sekoita kananmunat ja kaurakerma kunnolla sekaisin. Lisää juustoraaste sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan pannaritaikina. Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta se mausteilla. Kun jauheliha on kypsää, lisää paloitellut kirsikkatomaatit pannulle ja anna niiden pehmentyä hetki. Kaada sitten täyte pannaritaikinan päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.15 minuuttia. Nauti jauhelihatäytteinen pannari vaikkapa vihersalaatin kanssa! Tämä nopea, helppo ja ruokaisa pannari sopii hyvin myös illanistujaisiin tai juhliin tarjoiltavaksi.
(Alkuperäinen resepti Keto-pariskunnan resepteistä, tätä versiota hieman muokattu)
2. Ihana suklainen tuorepuuro (yhdelle)
· 1dl kaurahiutaleita
· 1rkl chia-siemeniä
· 1rkl raakakaakaojauhetta
· 2dl kauramaitoa
· 1 banaani
· Ripaus vaniljajauhetta ja suolaa
- Soseuta ensin banaani. Lisää sitten joukkoon kaurahiutaleet, chia-siemenet, kaakaojauhe ja kauramaito sekä mausteet ja sekoita hyvin (vaikkapa blenderissä). Kaada tuorepuuro kannelliseen rasiaan ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Nauti aamupalaksi herkullinen tuorepuuro – mikäs sen parempaa, että aamupala on jo valmiina jääkaapissa kun heräät. Voit siis nauttia hitusen pidemmistä yöunista ja aloittaa aamusi silti täyttävällä ja terveellisellä aamiaisella!
- Tuorepuuron päälle voit laittaa mitä vain: hedelmiä paloiteltuna, marjoja, pähkinöitä tai vaikkapa maustamatonta jogurttia!
3. Herkullinen banaanileipä
· 3 kypsää banaania
· 3 kananmunaa
· 2tl leivinjauhetta
· 1tl kanelia
· 1tl kardemummaa
· 0,5dl sulatettua kookosöljyä
· 3rkl hunajaa
· 1dl kauramaitoa
· 2,5dl kaurahiutaleita
· 2,5dl kaurajauhoja
Päälle:
· 1 banaani
· Kourallinen pähkinöitä
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita erittäin hyvin. Voitele leipävuoka esim. Kookosöljyllä ja kaada taikina sitten vuokaan. Halkaise pinnalle tarkoitettu banaani pitkittäin puoliksi ja asettele taikinan pinnalle. Lisää lopuksi vielä pähkinöitä. Paista uunissa 40 minuuttia tai pidempään, kunnes leipä on tikulla kokeiltaessa kypsä ja väriltään kullanruskea. Tämä herkullinen leipä taltuttaa makeanhimon ja on myös kätevä ja terveellinen tarjoiltava vaikkapa vieraille kahvin kanssa!